Ga naar de inhoud

Binnenstebuiten 

Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten  Binnenstebuiten 

omschrijving

Op bezoek in de voortuin van de Oosterparkwijk

april t/m augustus 2024

Welkom in de Voortuin van de Oosterparkwijk!

Met het werk Binnenstebuiten: op bezoek in de voortuin van de Oosterparkwijk gaan de makers Eva Koopmans, Yuna Linde (De Makkers) en Tom Tieman (Ruimtereis) op zoek naar de identiteit van de Oosterparkwijk. Daar waar veel gepraat wordt over de wijk van vroeger en de wijk van de toekomst, is er maar weinig ruimte en tijd om stil te staan bij de Oosterparkwijk van NU. Wat zijn de verhalen van de wijk? En hoe kunnen we deze met elkaar vieren?

“Hoe ziet volgens jou de Voortuin van de Oosterparkwijk eruit? Wat moeten we toevoegen zodat jij jouw wijk herkent?” 

De verhalen en ideeën van wijkbewoners worden verzameld in een tijdelijke Voortuin op het Wielewaalplein en krijgen een plekje in de eindpresentatie van Binnenstebuiten. De eindpresentatie wordt gepresenteerd tijdens festival Noorderzon. Een kans om de wijk te vieren met publiek. In augustus werken we met de wijkbewoners aan de eindpresentatie, die het publiek meeneemt langs verschillende plekken in de wijk. Op die plekken delen we verhalen via: film, audio, theater, muziek, spoken word, beeldende kunst, eten, enzovoort. Door de verhalen met elkaar te delen, staan we stil bij de identiteit van de wijk, bij veranderingen die hebben plaatsgevonden, en de invloed hiervan.

Credits:

Makers: Eva Koopmans, Yuna Linde, Tom Tieman en Nienke Blanc.

Creatief producent: Eva Vos 

In samenwerking met: De wijkbewoners uit de Oosterparkwijk, WIJ Oosterparkwijk, Wijkagent Eva Dijkman, Van Houten, WerkPro, Gemeente Groningen, Michi Noeki en Ruimtereis.

Met dank aan: Fonds voor Cultuurparticipatie, Vriendenloterij, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Groningen en Station Noord.