Ga naar de inhoud

Ode aan de spontane ontmoeting 

Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting  Ode aan de spontane ontmoeting 

omschrijving

Ontmoetingsplek in het Noorderplantsoen

CBK | Gemeente Groningen

Juni 2020

Ode aan de spontane ontmoeting, is een installatie, gemaakt in opdracht van het CBK. 

Het werk is ontworpen om op een veilige afstand nieuwe mensen te ontmoeten. Om gezien te worden en het gesprek aan te gaan met de ander. 

Het ontwerp geeft genoeg ruimte om een ontmoeting aan te gaan, maar zorgt ook voor intimiteit en veiligheid, door afgeschermd te zijn van de rest van de wereld. 

De ontmoeting zal niet alleen maar plaatsvinden als er iemand tegenover je komt te zitten, het is er ook al met het object en door de poëtische brieven die erin te lezen zijn. De brieven zijn geschreven door een onbekende, aan een onbekende. 

Credits

Concept en ontwerp: Eva Koopmans

Illustraties: Sanne Boekel

Brieven: Maartje Terpstra

Bouw en constructie: Tom Dijkstra

Met dank aan het CBK en de Gemeente Groningen.