Ga naar de inhoud

Ruimte voor Alleengaanden 

Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden  Ruimte voor Alleengaanden 

omschrijving

Een kunstproject over alleen op pad gaan

Over de Drempel

april 2024

In het kader van ‘Over de Drempel’ gingen wij met het project ‘De Omkijkers’ in gesprek met inwoners van Leeuwarden over het thema eenzaamheid. Naar wie zouden we meer moeten omkijken? En hoe doen we dat dan? Veelal werd een vriend of familielid genoemd die alleen is. Dat terwijl op dit moment bijna 3 miljoen Nederlanders alleenstaand is en 50% van alle Nederlanders zich weleens eenzaam voelt. Volgens ons is het hoog tijd om onze maatschappij hierop aan te passen. Niet alleen voor alleenstaanden, maar voor iedereen die weleens alleen op pad wil!

Daarom hebben we een nieuw keurmerk ontwikkeld: ‘Ruimte voor Alleengaanden’. Hiermee kunnen plekken kenbaar maken dat zij hier oog voor hebben. Het keurmerk werd op een feestelijke manier gelanceerd tijdens het ‘Diner voor Alleengaanden’ op 17 april bij restaurant ‘D Ambacht in Leeuwarden. Het restaurant bestond deze avond alleen uit eenpersoons tafels; daarin was je dan weer niet alleen.  

Credits:

Makers: Yuna Linde en Eva Koopmans

Vormgeving keurmerk: Studio Thansk

Foto's: Jeroen van de Bovenkamp en Mitch de Pon

Mede mogelijk gemaakt door: Over de Drempel