Ga naar de inhoud

Stemmen uit de nacht 

Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht  Stemmen uit de nacht 

omschrijving

Audiovisuele installatie in samenwerking met podcastmaker Babette Rijkhoff

Oerol

Juni 2019

"Stemmen uit de Nacht" is een audio-visuele installatie, ontwikkeld in samenwerking met de podcastmaker Babette Rijkhoff, voor Oerol 2019. 

In deze installatie word je meegenomen naar de nachtelijke droomwereld van de eilandbewoners. Dromen die de toekomst voorspelden. Dromen waarin er gepraat kon worden met degenen die er niet meer zijn. Dromen die doorklinken in de dag. 

Het ruimtelijk werk is een visualisatie van deze nachtelijke droomwereld, geïnspireerd door het Terschellingse duinlandschap. Het bestaat uit 30 rijen van 25 meter lange stroken tule die geknipt zijn in een duinlandschap. Wanneer het windstil is zie je hier het bedoelde werk in. Maar net als de droomwereld die ongrijpbaar is, geef ik de natuur het werk in handen. Het werk neemt constant nieuwe vormen aan door verschillende weersomstandigheden. 

Regie: Babette Rijkhoff 

Scenografie: Eva Koopmans 

Muziek: Onegg 

Productie: Janna Albada 

Illustraties: Josie van der Mark

Met dank aan: Katja Albada en Marije Miedema

Mede mogelijk gemaakt door: Oerol, Natuurmuseum Fryslân en BankGiro Loterij Fonds.